Składniki ciasto 2 szkl mąki 1 szkl jogurtu naturalnego 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru ok.4 łyżki ciepłej wody szczypta soli syrop migdałowy 1 szkl cukru 3/4 szkl wody 1 łyżeczka soku z cytryny ekstrakt migdałowy 50 g zmielonych migdałów dodatkowo olej rzepakowy do smażenia 1. 3. Kiedy powoi swoją objętość, za pomocą łyżki, kładziemy pączki na średnio rozgrzany olej. Do garnka wlewamy wodę, sok z cytryny i dodajemy cukier. Na koniec łączymy go z ekstraktem i mielonymi migdałami. Możemy sprawdzić patyczkiem czy pączki nie są surowe w środku. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Drożdże mieszamy z ciepłą wodą, cukrem i odrobiną mąki. 2. Do miski wsypujemy pozostałą mąkę, sól, dodajemy jogurt i wyrośnięty zaczyn.