Składniki Ilość: 5 porcji - 500 g szparagów - 350 g fileta z kurczaka - 400 g boczku wędzonego - 400 g dowolnego makaronu - 400 ml mleczka kokosowego - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka rozmarynu - olej do smażenia - sól, pieprz do smaku Przygotowanie Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i posypać rozmarynem, solą oraz pieprzem. Na patelnię dodać czosnek drobno pokrojony i przesmażyć jeszcze minutę, dodać wcześniej usmażonego kurczaka oraz ugotowany makaron. Obiad musi być nieco bardziej sycący, więc poza boczkiem, podałam je jeszcze z makaronem i kurczakiem. Szkoda, że szparagi są tak krótko dostępne, bo z chęcią jadłabym je przez cały rok. W całość wmieszać mleczko kokosowe i mieszając gotować przez 2 minuty, aż mleczko zgęstnieje. W między czasie ugotować w lekko osolonej wodzie makaron, według instrukcji na opakowaniu. Następnie dołożyć szparagi całość smażyć kolejne 5 minut, co jakiś czas mieszając. Całość wymieszałam z mleczkiem kokosowym, które podczas gotowania zgęstniało i obtoczyło składniki, nadając daniu nowego smaku. Smażyć je przez około 6 minut, obracając co jakiś czas. Z boczku odkroić tłustą skórę i pokroić w małą kostkę.