Składniki Ilość: 5 porcji 800 g fileta z indyka 200 g mleczka kokosowego 100 g groszki mrożonego lub świeżego 1 por 2 duże ząbki czosnku 1/2 limonki 2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego ok. 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Przygotowanie Filety z indyka oczyścić i zamarynować. Do ostatniego dania na curry z soczewicą użyłam jedynie połowę puszki mleczka kokosowego, pozostała więc druga część, którą użyłam do zamarynowania indyka. Zdjąć indyka z patelni, a dodać por i przesmażyć go około 1 minutę, po czym dodać podsmażonego wcześniej indyka. W tym celu wymieszać mleczko kokosowe z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, sokiem wyciśniętym z limonki, kolendrą, kminem rzymskim, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na nim krótko indyka z obu stron. Filety z indyka przygotowałam dodatkowo z groszkiem i porem.