Gdy ziemniaki są już miękkie, zdejmujemy zupę z palnika, lekko studzimy, a następnie miksujemy z dodatkiem kwaśnej śmietany na krem. Pysznie było:) 450 g zielonego groszku, mrożonego 1,5-2 l wywaru drobiowego 2-3 ziemniaki 100 ml kwaśnej śmietany 18% gałka muszkatołowa sól, pieprz kilka listków mięty Moją zupę podałam z podprażonymi ziarnami słonecznika, oraz chlebem tostowym – podrumienionym na patelni grillowej i posmarowanym serem kozim. Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Kromki chleba rumienimy na rozgrzanej, suchej patelni (lub w tosterze, albo w piekarniku). Dodatkowo: kilka kromek chleba tostowego ser kozi ziarna słonecznika – podprażone na suchej patelni Mrożony groszek zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Zupa-krem z zielonego groszku była bowiem pierwszą tego typu, jaką jadłam.