Zupa krem z zielonych resztek

Magda
Zupy
15.06.2017 10:38
Zupa krem z zielonych resztek

: RESZTKI dupki z 2 pęczków zielonych szparag twarde części z pęczków koperku i pietruszki (zawsze odcinam te grubsze części) reszta szczypiorku, po kanapkach twarde części brokuła zielone liście z małego pora 2 garście szpinaku baby, pozostałego po sałatce garść twardych części jarmużu Żeby wyciągną smak który pozostał na patelni, możemy ją zalać odrobiną wody z garnka, zeskrobać wszystko i wlać z powrotem. POZA TYM 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1,5 litra wody sól i pieprz do smaku OPCJONALNIE ser brie zielone pesto śmietana 18% W garnku szykujemy 1,5 litra wody. W ten sposób nawet zupa z resztek może mieć wykwintne wykończenie! Na patelnię dorzucamy masło i podsmażamy po kolei szparagi, pora, szpinak i jarmuż. Kto odważy się zrobić zupę z resztek? Rozgnieciony czosnek podsmażamy na łyżce masła na złoty kolor. Podałam ją dodatkowo z kleksem śmietanki i kawałkami brie. One nam się nie rozgotują, nawet blender czasem nie wystarczy. Dorzucamy do garnka wraz z brokułem. Aby podkręcić smak ja dodałam 4 – 5 łyżek zielonego pesto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mietowygarnuszek.wordpress.com/2017/06/14/drugie-zycie-zupa-krem-z-zielonych-resztek/