mąki pszennej - 5 żółtek - 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki octu Lukier: - 2-3 łyżki cukru pudru - około 1/2 łyżki mleka Zamiast lukru wierzch ciasta można oprószyć cukrem pudrem. 102 ciasta z owocami siostry Anastazji Powstały lukier wykładamy na schłodzone ciasto robiąc esy-floresy (lukru nie ma zbyt dużo). Kruche ciasto z rabarbarem Sezon na rabarbar trwa. Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 45-55 minut (do zrumienienia). Żółtka mieszamy w garnuszku z cukrem oraz octem za pomocą rózgi kuchennej. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym Cukier puder łączymy z mlekiem, ucieramy aż do otrzymania lukru o pożądanej gęstości. Jeżeli go lubisz, koniecznie przygotuj kruche ciasto z rabarbarem. Odstawiamy na około 45-50 minut. W razie potrzeby dodajemy jeszcze odrobinę cukru pudru lub mleka.