Zupa serowa z porem i pulpetami

Monika
Zupy
15.06.2017 0:24
Zupa serowa z porem i pulpetami

składniki: 1,5 l bulionu 1 duża cebula 400 g pora (biała i jasnozielona część) 400 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 200 g sera cheddar 1 łyżka masła 200 ml śmietanki 30 % sól,pieprz pęczek szczypiorku Na blogu jest już jeden przepis na zupę serową z serkami topionymi, ta jest bez serków topionych za to z wyrazistym w smaku cheddarem. Wymieszać i dalej gotować aż składniki będą miękkie a ser się rozpuści, od czasu do czasu przemieszać. Pora pokroić w plastry lub jak duży w pół plastry. Polecam zupę serową z porem i pulpetami, jest bardzo smaczna i pożywna. Dodać śmietankę oraz szczypiorek i całość wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem jeśli potrzeba. Następnie dodać pokrojonego pora i smażyć chwilę aby nieco zmiękł i zmniejszył swoją objętość. Oczywiście zupkę serową podałam tradycyjnie z grzankami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/06/zupa-serowa-z-porem-i-pulpetami.html