Zdecydowanie Wam polecam 🙂 Składniki: (na około 6 placuszków) 1 szklanka maślanki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 7 czubatych łyżek mąki pszennej 1 jajko M 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią około 10 truskawek + do dekoracji złoty syrop GOLDEN SYRUP od Kuchnie Świata (POLECAM!) olej do smażenia Przygotowanie: Do miski wlewamy maślankę (wcześniej warto nią wstrząsnąć), dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier z prawdziwą wanilią i całe jajko. Wykładamy po 1 pełne łyżce masy, odczekujemy chwilę i układamy pocięte truskawki z 3-4 plasterki (lub małe ćwiartki) na placuszek. Dziś zapraszam Was na moje ulubione (i stąd tytuł najlepsze) placuszki z truskawkami (na maślance). Uwielbiam wszelkie placki i placuszki, w szczególności te puszyste z owocami w środku. Placuszki smażymy na oleju na mniejszym ogniu.