składniki: spód 200 g herbatników kakaowych 120 g masła masa serowa z białą czekoladą 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 200 g białej czekolady 2 łyżki cukru waniliowego 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny oraz 1 duży granat 3-4 kostki białej czekolady Masło rozpuścić w rondelku. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ( w misce na garnku z gorącą wodą) i odstawić do przestudzenia. Na blogu jest wiele pomysłów ale zrobiłam kolejny bo serniczki cieszą się u mnie dużym powodzeniem. Dodać cukier waniliowy i dokładnie zmiksować aby cukier się rozpuścił. Herbatniki zmielić na pył i połączyć dokładnie z roztopionym masłem. Żelatynę przestudzić a następnie dokładnie zmiksować z masą serową. Piękna i upalna pogoda więc na ochłodę proponuje sernik na zimno. Dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej.