Życzę smacznego :-) Składniki: groszek konserwowy Bonduelle 1 puszka, mąka pszenna 2 łyżki, mąka ziemniaczana 1 łyżka, koperek posiekany 2 łyżki, sól i pieprz do smaku, bułka tarta, olej do smażenia, dip z nerkowców: orzechy nerkowca pół szklanki, musztarda stołowa 1 łyżeczka, koperek posiekany 2 łyżki, sól i pieprz do smaku, sok z cytryny do smaku, Sposób przygotowania: Groszek wysypujemy do miski i dusimy praską do ziemniaków. Jedyne na co potrzebujemy czasu, to oczekiwanie na namoczone orzeszki nerkowca, które są nam potrzebne do przygotowania dipu, ale jeśli przygotujemy sobie je dzień wcześniej to przystawkę zrobimy migiem! Czy wiesz, że? Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw. Akcja kulinarna na jednej ze stron internetowych, zainspirowała mnie do przygotowania Nugetsów w wersji wege, a mianowicie głównym składnikiem jest groszek konserwowy :-) Dodajemy musztardę stołową, sok z cytryny, posiekany koperek oraz sól i pieprz.