Po tym czasie przekładamy je do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23x33 cm) i zapiekamy na złoty kolor, ok 15-20 minut w 180 st. C Pianka: - 5 białek - 1 szklanka cukru - 2 budynie waniliowe - 1/2 szklanki oleju - 1 kg truskawek - szczypta soli Białka ubijamy z solą na sztywno, dodajemy partiami cukier i dalej ubijamy aż piana będzie gęsta i lśniąca. Ciasto: - 2,5 szklanki mąki pszennej - 250 g masła - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki cukru pudru - 5 żółtek Z podanych składników zagniatamy ciasto i chłodzimy co najmniej godzinę w lodówce.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2017/06/ciasto-z-truskawkami-i-kruszonka.html