Trzy blaty bezowe: 6 białek 360g cukru 1.5 łyżeczki soku z cytryny 1.5 łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 1 litr śmietany kremówki 30% lub 36% 7 łyżek cukru pudru śmietan fix (opcjonalnie) Owoce: – 800g truskawek – 500g borówki amerykańskiej – 250g malin (opcjonalnie – pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix) Owoce Wszystkie owoce myjemy i dokładnie suszymy. Sposób Wykonania: Pierwszy blat bezowy układamy na paterze czy talerzu i nakładamy na nią 1/3 ubitej kremówki. Następnie układamy papier do pieczenia na blachach, odrysowujemy ołówkiem od tortownicy o średnicy 22-23cm i wykładamy ubite białko. Suszymy około 2.5-3 godziny w temperaturze 100°C z termoobiegiem. Sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną dodajemy pod koniec ubijania. Nazwa deseru pochodzi od nazwiska Anny Pawłowej – tancerki, dla której został po raz pierwszy przygotowany. Następnie usuwamy szypułki z truskawek i kroimy je na cztery części.