Kruszonka - przepis podstawowy

Mikołaj
Przetwory
13.06.2017 17:11
Kruszonka - przepis podstawowy

Standardowa kruszonka – składniki: 200g mąki (pszenna, orkiszowa, jasna, pełnoziarnista) 100g masła lub margaryny 100g cukru (biały, puder, trzcinowy) Kruszonka na oleju Kruszonkę na oleju robimy w proporcjach 2:2:1, czyli dwie porcję mąki, dwie porcje cukru pudru i jedna porcja oleju. Standardową kruszonkę robimy w proporcjach 2:1:1, czyli dwie części mąki, jedna część masła i jedna część cukru. Kruszonkę można posypać na ciasto, owoce, albo zamrozić i w chwili gdy będziemy potrzebować, odmrozić. Jeżeli ma konsystencję piasku, to dodajemy jeszcze 5-10g masła i rozcieramy dalej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://aletorcik.pl/kruszonka-przepis-podstawowy/
AleTorcik -  Sprawdzone przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty na każdą okazję

AleTorcik - Sprawdzone przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty na każdą okazję

Mikołaj

facebook

instagram

youtube