gałązki pietruszki 1 kiwi 2 łyżki płatków owsianych 100ml naturalnego jogurtu do dekoracji: 4-5 truskawek kilka migdałów łyżka wiórków kokosowych 2 łyżki ekspandowanych zbóż kilka plastrów banana Banan obrać, pokroić na kawałki (kilka plastrów zostawić do dekoracji). Pełno w nim zdrowia - domowy jogurt, płatki owsiane, szpinak, banan, pietruszka i kiwi, a na wierzchu ekspandowane ziarna gryki i jęczmienia, migdały, truskawki oraz płatki kokosowe. Czekałam na młode listki szpinaku, na aromatyczną pietruszkę, na słodkie truskawki. Czekałam na nie od pierwszych wiosennych promieni słońca, które zapowiadały nadejście cieplejszych dni, a wraz z nimi świeże warzywa i owoce z ogródka. Jogurt, kiwi, szpinak, banan, pietruszkę i płatki umieścić w pojemniku blendera, zmiksować.