Polecam taki deser każdemu kto woli lżejsze naturalne deser, kto dba o zdrowie i kto po prostu uwielbia słodkości – po te można sięgać bez większych wyrzeczeń 😉 U mnie zdrowe desery i posiłki pojawiają się często, w końcu zdrowie jest bardzo ważne. Składniki: 5 świeżych daktyli – u mnie typ Medjool 4 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka płatków migdałowych Przygotowanie: Z daktyli wyciągamy pestki, przekładamy je do misy blendera z nożami. Daktyle są wspaniałym źródłem błonnika, związków fenolowych, antyoksydantów, salicylanów, naturalnych cukrów oraz 15 witamin i minerałów m.in. A, B2, B3, B5, B6, K oraz minerałów: potasu, fosforu, żelaza, wapna, magnezu i cynku. Dlatego warto dodatkowo uzupełniać swoją dietę korzystając z suplementów, np. uzupełniających kwasy tłuszczowe omega 3, tak ważne dla naszego zdrowia. Dbajmy o nie nie tylko teraz, gdy przygotowujemy się do wakacyjnych wyjazdów 😉 , ale zawsze. Zdrowsze desery, większa ilość warzyw, owoców, dobre suplementy diety… nasz organizm na pewno, to doceni 🙂 Wystarczą trzy składniki, chwila czasu i już możemy się cieszyć pysznym, zdrowym deserem pełnym witamin.