Następnie rozcinamy nasz rękaw, zostawiamy na chwilę i podajemy na talerzach lub przekładamy na blaszkę (każdy nałoży sobie porcje, to też dobry sposób by danie było cały czas ciepłe jeśli nie podajemy całej porcji od razu – blaszkę zostawiamy w minimalnie nagrzanym piekarniku). Składniki: około 700 g polędwiczek z kurczaka 2 opakowania ulubionych warzyw na patelnię 4 łyżki dressingu jogurtowego z ziołami Kuhne 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 2 Polędwiczki z kurczaka z warzywami – obiad z piekarnika Delikatne i pyszne polędwiczki, dużo warzyw… Warzywa na patelnię wkładamy do rękawa do pieczenia, układamy na nich nasze marynowane polędwiczki z kurczaka. czubate łyżeczki przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu mała szczypta soli opcjonalnie ulubione zioła do posypania warzyw Do podania: korniszony koktajlowe Kuhne sos czosnkowy Przygotowanie: W miseczce mieszamy składniki marynaty: dresing jogurtowy, pieprz, sól, przyprawę do gyrosa i słodką czerwoną paprykę. Polędwiczki z kurczaka zamarynowałam w jogurtowym dressingu z ziołami Kuhne (Polecam! Delikatne polędwiczki z kurczaka z warzywami pieczone w rękawie. Wkładamy wszystko do nagrzanego piekarnika (u mnie środkowa półka) i pieczemy około 55 minut (ja pod koniec na 8-10 minut włączam termoobieg, ale nie jest to konieczne). Miskę z mięsem wkładamy na 1-2 godziny do lodówki. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, pod koniec można na chwilę włączyć termoobieg). Dodatkowo całość pieczona jest w rękawie do pieczenia, co sprawia, że mięso wychodzi naprawdę soczyste. Do miski przekładamy polędwiczki z kurczaka.