Składniki na 18 mini serniczków: spód: ciasteczka maślane 15 dag, masło 5 dag, masa serowa: ser biały z wiaderka 0,5 kg, masło 5 dag, cukier puder 3/4 szklanki, masło orzechowe 5 łyżek, jajka 3 szt, mąka ziemniaczana 1,5 łyżki, karmel: cukier 1 szklanka, woda 1/4 szklanki, masło 5 dag, śmietanka 100 ml, dodatkowo: orzechy ziemne do dekoracji, Sposób przygotowania: Ciasteczka miksujemy w malakserze lub rozdrabniamy ręcznie. W związku z tym, że jestem ogromną fanką tych batonów, to postanowiłam przygotować mini serniczki na własnie wzór tego batona. W garnku umieszczamy termometr cukierniczy, gdy temperatura wyniesie 170 stopni to ściągamy garnek z palnika, jeśli przekroczymy tą temperaturę to karmel będzie miał gorzki smak. Pieczemy przez 15 min w 180 stopniach, następnie obniżamy temperaturę na 125 stopni i pieczemy jeszcze przez 45 min. Do sera dodajemy jajka, cukier, masło orzechowe i miksujemy do połączenia składników. Do garnka wsypujemy cukier, nalewamy wodę i stawiamy na palnik ( nie mieszamy, ani nie dotykamy!). Mieszamy i stawiamy na palnik, ale tym razem ustawiamy małą moc palnika. Do masy serowej dodałam pyszne masło orzechowe, a wierzch obficie oblałam domowym karmelem i posypałam solonymi orzeszkami. Masło rozpuszczamy, następnie łączymy z ciasteczkami, mieszamy do połączenia. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy wszystko razem. Następnie dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy.