Do żelatyny powoli dodajemy najpierw kilka łyżek masy z mlekiem kokosowym przez cały czas mieszając, potem dolewamy większość masy i dobrze mieszamy. Krem przekładamy na spód z herbatników, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Żelatynę przekładamy do miseczki i zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Do napęczniałej żelatyny dodajemy 1 łyżkę wody i podgrzewamy w mikrofali aż żelatyna całkowicie się rozpuści(ok 15-20 sekund) Do napęczniałej żelatyny, dodajemy 2 łyżki wody i podgrzewamy w mikrofali aż żelatyna całkowicie się rozpuści(15-20 sekund). Do żelatyny dodajemy powoli kilka łyżek mleka kakaowego dobrze mieszając, następnie dolewamy resztę i dokładnie mieszamy. Dodajemy masło pokrojone w kostkę oraz miód i dobrze mieszamy, aby dokładnie rozprowadzić wszystkie składniki. Galaretkę kakaową od razu delikatnie wylewamy na masę kokosową i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 4 godziny, a najlepiej całą noc. Do masy dodajemy ubitą kremówkę w trzech częściach, delikatnie mieszając po każdej dokładce.