Myślę też, że gdyby zieloną galaretkę zamienić na czerwoną, można by też wykorzystać świeże maliny czy cząstki truskawek:) 2 suche wafle/andruty 2 galaretki agrestowe 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka brzoskwiniowa 400 ml gęstego jogurtu greckiego małe, bezpestkowe zielone winogrona (ilość wg uznania) Jeden z nich układamy na dnie. Tężejącą (lecz wciąż płynną) galaretkę miksujemy przez chwilę na najwyższych obrotach miksera. Galaretkę brzoskwiniową przygotowujemy podobnie jak galaretkę cytrynową, a więc rozpuszczamy ją w 200 ml wrzątku. Gdy nieco się spieni, dodajemy do niej 200 ml jogurtu greckiego i miksujemy do połączenia. Gdy ostygnie i nieco stężeje, miksujemy ją krótko, a następnie nie przestając miksować łączymy z resztą jogurtu greckiego. Piankę brzoskwiniową wykładamy na galaretkę zieloną. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Drobne, bezpestkowe winogrona myjemy, a po osuszeniu układamy na cytrynowej piance. Odkładamy do lodówki do całkowitego stężenia, dopiero wówczas kroimy na porcje.