Polędwiczki z dorsza na maśle 2 porcje Składniki: 2 polędwiczki z dorsza (lub dwa grubsze kawałki innej, podobnej ryby) łyżka masła klarowanego łyżka masła pieprz sól Rybę myjemy i sprawdzamy czy nie ma ości. Dzisiaj nadszedł czas, żeby podzielić się z Wami przepisem na te polędwiczki z dorsza na maśle. Można ją także podać na risotto z zielonymi szparagami, tak jak na zdjęciach. Na koniec ściągamy patelnię z ognia i wrzucamy na nią masło. Po około 3-4 minutach, kiedy ryba będzie gotowa z jednej strony, delikatnie przewracamy ją na drugą stronę. Ryba jest gotowa, kiedy mięso jest całkowicie białe i dzieli się na płaty. Jakiś czas temu prezentowałam Wam przepis na risotto z zielonymi szparagami. Do tego przepisu możecie wykorzystać oczywiście inne ryby, ja postawiłam na dorsza.