Jednak zbyt dużo obecność kapsaicyny stwarza niezbyt komfortowy piekący smak; te uczucie genialnie neutralizuje ser ricotta – gdyż swą delikatnością ochładza i sprawia, że danie nie jest już, aż tak ostre. Niejedna osoba bywa zaskoczona gdy warzywa są podane w takiej formie; a osoby które omijają warzywa szerokim łukiem potrafią być zachęcone do ich zjedzenia – szczególnie wtedy, gdy smaki warzyw są harmonijnie skomponowane. Warzywne taco to genialna alternatywa dla osób unikających mięs- wegetarianów i weganów; ale jest to też trafna propozycja dla osób zdeterminowanych do wprowadzenia większej ilości świeżych produktów do diety. Do przygotowania farszu można użyć własnej wyobraźni i preferencji – takie kombinacje są najlepsza – unikalne i wyśmienite. Ser ricotta + tortilla wrap Na rozgrzaną patelnie dodajemy pokrojoną papryczkę chili i podsmażamy ją wraz z kalafiorem. Pesto ma lekko kwaśno – cytrusowy smak; ten aromat rozbudza i uzupełnia esencje bazylii. Na lekko podpieczoną tortille układamy świeżą fasolkę, kalafior pesto i ser ricotta. Świeży cukrowy groszek układamy pojedynczą na blaszce tak aby żaden fragment nie leżał nad innym. Tłuściutkie orzechy włoskie dodają głębi i sprawiają, że pesto zyskuje wyszukany, intensywnie- orzechowy smak. Pesto Bazyliowe Bazylia Sok z cytryny Orzechy włoskie Oliwa Sól W food procesorze miksujemy wszystkie składniki.