Masło rozpuszczone – 10 dag Sól- 1 szczypta Białko – 1 szt konfitura lukier lukier Drożdże rozcieramy z 3 łyżkami cukru, dodajemy cieple mleko i 3 łyżki mąki, mieszamy delikatnie i odstawiamy w ciepłe miejsce by rozczyn podwoił objętość. Mąka pszenna – 3 szkl Mleko ciepłe -1 szkl Drożdże – 2,5 dag Jajko – 1 szt Cukier -6 łyżek Lukier rozprowadziłam za pomocą buteleczki do wyciskania masy z małą okrągłą końcówką dołączoną do nr 2 Domowych słodkości kolekcjaslodkosci wystudzone zdobimy lukrem. Lukier rozprowadziłam za pomocą buteleczki do wyciskania masy z małą okrągłą końcówką dołączoną do nr 2 Domowych słodkości kolekcjaslodkosci Wyrabiamy wszystko na elastyczne ciasto, przykrywamy ściereczka i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia.