Babka dwukolorowa

Kamila
Ciasta
04.06.2017 11:58
Babka dwukolorowa

mąka pszenna 1/2 kg cukier 250 g masło 250 g jajka 4 sztuki mleko 1 szkl kakao 3 łyżki proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki cukier waniliowy 1 op cukier puder cukier 250 g masło 250 g jajka 4 sztuki mleko 1 szkl kakao 3 łyżki proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki cukier waniliowy 1 op cukier puder Żółtka należy oddzielić od jajek. Na blachę wylewamy połowę ciasta, drugą połowę łączymy z kakao i resztą cukru i wylewamy na jasne ciasto. Na blachę wylewamy połowę ciasta, drugą połowę łączymy z kakao i resztą cukru i wylewamy na jasne ciasto. Ciasto pieczemy 80- 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Białka jaj ubić na sztywną pianę i połączyć delikatnie z ciastem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://camillawkuchni.blogspot.com/2015/07/babka-dwukolorowa-12-kg-cukier-250-g.html

Camilla w kuchni

Kamila