Pasta z bakłażana

Przekąski
10.06.2017 8:59
Pasta z bakłażana

Potrzebujemy: - 2 bakłażany - ząbek czosnku - sól - świeży koper - oliwa - sok z cytryny Bakłażana przekroić na pół i położyć na blaszce posmarowanej olejem. Nie bardzo miałam czas, żeby je nafaszerować mięsem, więc tylko przekroiłam na pół i upiekłam na blaszce. Pamiętajcie tylko, żeby nie dodać za dużo czosnku, bo zabije smak bakłażana. Jednego zjedliśmy tylko osolonego, a z drugiego zrobiłam pastę na kanapki. Bakłażan w tej wersji smakuje wybornie, a jako szybka przekąska (spod z sucharków) jest rewelacyjny. W internecie przepis ten funkcjonuje jako kawior z bakłażana.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/06/pasta-z-bakazana.html