Crème brûlée z malinami składniki na około 5 - 6 porcji 6 żółtek 1 laska wanilii 50 g cukru 400 ml słodkiej śmietanki 1 szklanka malin Crème brûlée z malinami wykonanie: Wanilię kroimy wzdłuż i rozkładamy, za pomocą małego nożyka wyskrobujemy ziarenka wanilii. Przed podaniem wierzch posypujemy równo brązowym cukrem i przypalamy palnikiem tak aby się stopił i na wierzchu utworzyła się skorupka. Przed podaniem wierzch posypujemy równo brązowym cukrem i przypalamy palnikiem tak aby się stopił i na wierzchu utworzyła się skorupka. W takiej kąpieli wodnej należy piec Crème brûlée przez około 40 minut w 180 stopniach. W takiej kąpieli wodnej należy piec Crème brûlée przez około 40 minut w 180 stopniach. Gotujemy na średnim ogniu, cały czas mieszając, do momentu aż całość zacznie się gotować. Gotujemy na średnim ogniu, cały czas mieszając, do momentu aż całość zacznie się gotować. Crème brûlée z malinami wykonanie: Wanilię kroimy wzdłuż i rozkładamy, za pomocą małego nożyka wyskrobujemy ziarenka wanilii. Po tym czasie krem należy schłodzić przez minimum 2 godziny przed podaniem w lodówce. Po tym czasie krem należy schłodzić przez minimum 2 godziny przed podaniem w lodówce.