Smak jednak pozostał niezmieniony, a wygląd przyjmijmy, że niby taki miał być. Składniki:(forma o średnicy 28 cm) - 750 g sera białego twarogowego mielonego - 200 ml śmietany 30% - 2 galaretki cytrynowe - 2 galaretki agrestowe - 250 - 300 g dojrzałej borówki amerykańskiej - 8 - 10 łyżek cukru pudru - Masę wyłożyć na spód z ciasteczek, a na wierzchu poukładać borówki i wstawić do lodówki, aby masa stężała. Kremowy sernik na zimno z pyszną borówką amerykańską i galaretką to jest najlepszy deser na lato. Następnie wylać na nią część galaretki i pozwolić jej znów zastygnąć, a na to znów masę serową, borówki i galaretkę. Spód do sernika: - 200 g herbatników kakaowych - 100 g masła - 2 łyżki cukru *Osoby na diecie bezglutenowej powinny użyć herbatniki bez glutenu. - Sernik na zimno najlepiej kroi się na drugi dzień, przechowywać oczywiście w lodówce. Z moją cierpliwością nie było najlepiej i galaretka zamiast na wierzchu jest wewnątrz sernika. - Jak widać na zdjęciach, u mnie efekt jest nieco inny, niż opisałam, gdyż zbyt szybko zaczęłam polewać sernik galaretką. - Ubić śmietanę z dodatkiem 2 łyżek cukru pudru i delikatnie wmieszać ją w masę serową.