Uwydatnia tego co w truflach najpyszniejsze. przepis na białe trufle z migdałami składniki: – biała czekolada – 200 g – suszona żurawina -100 g – 1/3 puszki skondensowanego słodzonego mleka – do 150 g płatków migdałowych / opcjonalnie wiórki kokosowe / przygotowanie: płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Bo co to za życie ?! jedna biała mała kulka – nadwagi nie uczyni PRZEPIS NA BIAŁE TRUFLE Z MIGDAŁAMI białe trufle z migdałami białe trufle z migdałami i żurawiną zrobiłam po raz pierwszy jako przystawkę na chrzciny mojej najmłodszej córki. / na chrzciny dodatkowo obtoczyłam kilka gotowymi srebrnymi i złotymi kuleczkami – blask pereł dr.oetker, które w połączeniu z masa robią się mięciutkie / Odstawiamy białe trufle z żurawiną do lodówki na kilka godzin. Och jak posmakowały! / na temat chrztu napisałam Wam w poprzednim wpisie – klik / taka jedna kulka białego trufla z migdałkami w zupełności do kawy wystarczy. mieszamy składniki i odstawiamy do wystygnięcia, po czym dajemy do lodówki na min 3-4 h. gdy zauważymy, że masa stężała wyjmujemy z lodówki i formujemy kuleczki np. wielkości oryginalnego raffaello. czy lepiej marudzić czy poszukać w sobie odrobiny tego co na co dzień jest fajne. Tylko 1 uwaga – potrafią uzależnić, gdyż są tak pyszne! szczęście wpisane jest w każdym z nas. Przygotowujemy kąpiel wodną / miseczkę nakładamy na garnek z kipiącą wodą / – wrzucamy połamaną biała czekoladę i mleko skondensowane. Ciekawa jestem Waszej opinii po wypróbowaniu przepisu na białe trufle z migdałami ale nie dam się oszukać, że można tak na stałe, że można przejść życie bez słodyczy. białe trufle z migdałami i żurawiną należą do wyjątkowych małych pyszności, które uszczęśliwiają moje podniebienie. Żurawinę zalewamy na 2-3 min wrzątkiem i kroimy na małe kawałeczki. przeanalizowanie co fajnego w danym dniu – to ma sens.