Paluszki lizać moi Drodzy! Truskawkowa kasza manna / 1 porcja Składniki: 3 łyżki kaszy manny 1 szklanka mleka 2 garście truskawek cukier kokosowy do smaku Przygotowanie: Truskawki myjemy. Kaszę można połaczyć z innymi owocami, zmiksowanymi na mus np. jagodowy pięknie będzie wyglądał! Piękny, delikatny różowy kolor, a kasza manna dodatkowo zmiksowana blenderem, aby miała jeszcze gładszą konsystencję. Dzisiaj przygotowałam jednak przepyszny, owocowy przysmak, który można traktować jako deser, śniadanie czy słodki lunch w pracy. Gdy kasza będzie zbyt gęsta, dolewamy 2-3 łyżki mleka. Idealnie smakuje na ciepło i na zimno. Miksujemy blenderem na jednolity mus.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/06/truskawkowa-kasza-manna.html