Składniki: 1 duże jajko 1 łyżka śmietanki (lub łyżeczka śmietany 18%) szczypta soli świeżo mielony pieprz 1-2 plastry szynki 1 łyżeczka masła klarowanego do podania: 1 croissant kilka pomidorków cherry ćwiartka awokado rukola Jajko rozbić do miseczki, dodać śmietankę (lub śmietanę), sól, pieprz, rozkłócić widelcem. Wstawać, śpiochy, śniadanie czeka;) Ja już dawno na nogach, obmyślam truskawkowe plany na weekend i chyba nawet wiem, co dobrego przygotuję na deser. Croissant przekroić wzdłuż na pół, na jednej połówce położyć plastry awokado, jajecznicę, pokrojone pomidory, rukolę, przykryć drugą połówką rogala. Smacznego! Ale o tym ciut później, a na razie szybciutko pędźcie do kuchni, bo czeka pyszny maślany croissant z jajecznicą.