Meksykańska zupa z wołowymi pulpetami

Patrycja
Zupy
09.06.2017 10:56
Meksykańska zupa z wołowymi pulpetami

Polecam :-) Składniki: cebula 1 szt, pieczarki 350 g, papryka czerwona 1,5 szt, kukurydza konserwowa pół puszki, fasolka czerwona 1 puszka, papryczka chili 1-2 szt, czosnek 2 ząbki, koncentrat pomidorowy 5 łyżek, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie 4 ziarna, papryka słodka w proszku pół łyżeczki, chili w proszku do smaku, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, mąka 1,5 łyżki, pulpety wołowe: mięso mielone wołowe 500 g, czosnek 2 ząbki, jajko 1 szt, chili w proszku do smaku, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Wierzch zupy możecie posypać startym serem żółtym 😊 Wegetarian i wegan, zapraszam na wersje bezmięsną, wystarczy tylko nie dodawać pulpecików, ponieważ wywar jest bez dodatku mięsa. Do mąki z zimną wodą dodajemy chochelkę gorącej zupy, mieszamy i wlewamy do zupy, następnie zagotowujmy i przyprawiamy. Gdy papryka będzie miękka to dodajemy koncentrat pomidorowy, odcedzoną kukurydzę, czerwoną fasolkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, drobno posiekaną papryczkę chili i przyprawy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/06/meksykanska-zupa-z-woowymi-pulpetami.html