Składniki garść orzeszków piniowych garść orzeszków ziemnych 2 łyżeczki suszonego rozmarynu (igiełek) 50 g parmezanu tartego 50 g zimnego masła 50 g oliwy z oliwek 1 jajko 190 g mąki pszennej tortowej garść rodzynek szczypta pieprzu Pomyślałam, że do podgryzania nie będę kupowała krakersów, lecz sama stworzę przepis na domowe, wytrawne ciasteczka. Przepis dopracowałam, gdyz za pierwszym razem ciasteczka wyszły mi zbyt kruche i łatwo sie łamały. Użyłam takich, jakie akurat miałam na stanie w szufladzie “cukierniczej. Może nie akurat ciasteczka rozmarynowe, ale też im smakuje 😉 Ten przepis wymyśliłam latem specjalnie na moje urodziny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2017/10/26/ciasteczka-rozmarynowe-rodzynkami-orzeszkami-piniowymi-parmezanem/