Składniki na sos czosnkowy: – mały majonez – mały jogurt naturalny – świeży czosnek – cytryna do skropienia – sól i pieprz Wybrane składniki do burgera, u nas: – świeży szpinak – awokado – ogórek świeży – pomidor – czerwona cebula Przygotowanie 1. Składniki – 300 g mięsa wołowego – 2 bułki żytnie – ser żółty w plastrach – 100g bekonu w plastrach I uczucie, kiedy wiemy, co w nim jest;) Z tymi McDonaldowymi to raczej nie wiadomo, a nasza twarz, nasze żołądki, jelita i wszystko inne cierpią;) Jeśli lubicie zdrowe przepisy to zapraszamy do grupy na fejsbuku, gdzie dzielimy się zdrowymi przepisami. Zapraszamy Was do grupy, w której dzielimy się zdrowymi przepisami – jest nas już ponad 12 tysięcy! Jeśli będzie już mocno rozgrzana to wrzucamy nasze kotleciki – jeśli zmieszczą się dwa, to wrzucamy dwa. 4. Jeśli przypominają mięso z BigMaczka – można odwrócić na drugą stronę 😉 5. Dzisiaj klasyk nad klasykami – przepis na domowego burgera! Na bułkę dajemy ser i wrzucamy do piekarnika na 3 minuty, aby były chrupiące. Sos czosnkowy: do małej miseczki wrzucamy 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, dodajemy czosnek, sok z cytryny i doprawiamy pieprzem. Koszt składników na burgera zależy od tego, jakiego burgera chcecie.