Składniki na 4-5 osób: 1 główka młodej kapusty pół pętka kiełbasy 1/2 główki cebuli zeszklonej na oleju 1/2 pęczka koperku 4 ziarnka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1/2 łyżki warzywka bez soli np. domowego sól, pieprz do smaku olej do smażenia 1. Kiełbaskę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. 2. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do 1/3 wysokości kapusty, dodajemy liście, kulki, warzywko i wstępnie solimy, włączamy gaz i zaczynamy gotowanie. Usmażona cebulkę oraz kiełbaskę, dodajemy do kapusty, pieprzymy, sprawdzamy słoność, doprawiamy i gotujemy aż do miękkości, trwa to około 30-40 minut. Takie połączenie odpowiada nam najbardziej, a wy jak lubicie jadać młoda kapustkę, z jakimi dodatkami ?