Składniki – 300 g krewetek – 4 ząbki czosnku – 50 ml białego wina – 30 g masła klarowanego – 2 łyżki oliwy z oliwek – szczypta soli – 3 gałązki zerwane z natki pietruszki Przygotowanie 1. 3. Smażymy czosnek około minuty, następnie dodajemy krewetki na patelnię i smażymy przez około 2 minuty od czasu do czasu mieszając. Białego pieczywa z reguły unikamy, ale tak – to był jeden z tych dni, kiedy po prostu MUSISZ coś zjeść. Dzisiaj danie odświętne a mianowicie przepis na krewetki z czosnkiem i pietruszką na patelni! przepis na krewetki z czosnkiem i pietruszką na patelni Po urlopie, zdecydowałyśmy się włączyć do swojego jadłospisu owoce morza, aby wciąż przynajmniej myślami być na ciepłej Teneryfie. Zapraszamy Was do grupy, w której dzielimy się zdrowymi przepisami – jest nas już ponad 12 tysięcy! 2. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy posiekany wcześniej czosnek.