Składniki (na dwie miseczki): 2 duże, dojrzałe banany 50 suszonych daktyli 2 łyżki płatków jaglanych łyżka masła orzechowego 1/2 łyżki oleju kokosowego kakaowa polewa: łyżka naturalnego kakao łyżeczka oleju kokosowego odrobina słodzidła popping z amarantusa Kakao, olej kokosowy i słodzidło umieścić w małej miseczce lub szklance, wlać odrobinę wodę i podgrzewać przez ok. 20 sekund. Legalne lody bananowe Dni robią się coraz cieplejsze, a w związku ze zbliżającym się latem rozpoczynamy sezon na lody! Zamrożone lody zmiksować raz jeszcze i podawać z kakaową polewą oraz poppingiem z amarantusa (albo orzechami czy inną posypką). No dobra, nie tak wiele jak ciasta czy czekolada, ale wciąż nie zalicza się ich do pokarmów dietetycznych. Zmiksować na gładki mus i przełożyć do pudełka na lody.