Dodatkowo: 300 g twarogu 150 ml kremówki 1 op. cukru wanilinowego 2 łyżki cukru owoce: maliny, jeżyny, borówki Jajka miksujemy z mlekiem, szczyptą soli, 1 opakowaniem cukru wanilinowego oraz 2 łyżkami cukru. mleka szczypta soli 1 op. cukru wanilinowego 2 łyżki cukru 100 g mąki 1 łyżka kakao szczypta proszku do pieczenia Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao, mieszamy do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Twaróg miksujemy razem z cukrem oraz cukrem wanilinowym do momentu aż stanie się gładki. Przygotowałam je dla dziecka na podwieczorek, ale gdyby zwiększyć proporcje, wyszedłby z tego pyszny bezmięsny obiad. Lekko przestudzone naleśniki smarujemy masą serową, posypujemy owocami, rolujemy, oraz oprószamy cukrem pudrem.