Polecam. 2 duże piersi z kurczaka 200 ml jogurtu greckiego 2 płaskie łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 jajko sól, pieprz mąka do obtoczenia Umyte i oczyszczone mięso kroimy na mniejsze kawałki (mniej więcej tej samej wielkości). Na talerzyk wsypujemy mąkę i obtaczamy w niej pokryte jogurtem kawałki mięsa. Wkładamy do niej kawałki mięsa, dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kurczak marynowany w jogurcie/kwaśnej śmietanie nabiera wspaniałej kruchości. Do miski wbijamy jajko, roztrzepujemy razem z jogurtem i papryką. Ostatnim razem nie miałam jogurtu greckiego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/06/02/kurczak-w-pikantnym-ciescie/