Truskawkowy sernik na zimno

Anna
Ciasta
04.06.2017 13:35
Truskawkowy sernik na zimno

Składniki: - 700 g mielonego tłustego twarogu - 250 ml śmietany 30% bądź 36% - 350 - 400 g truskawek ( zmiksować na mus) - 150 g cukru pudru - 2 truskawkowe galaretki - 3 łyżki żelatyny - truskawki do dekoracji na górę ( ok 500 - 600 g) - duża paczka biszkoptów Ser zmiksować z cukrem pudrem. Truskawki zmiksować w blenderze kielichowym na mus,dodać do sera i wymieszać dokładnie. Żelatynę zalać 6 łyżkami gorącej wody,wymieszać do rozpuszczenia,lekko przestudzić. Na masę serową ponownie wyłożyć biszkopty i wylać na nie pozostałą masę. Truskawki umyć,przeciąć na pół i wyłożyć na zastygnięty sernik,zalać tężejącą galaretką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2017/06/truskawkowy-sernik-na-zimno.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna