Mam nadzieję, że moja wersja Wam zasmakuje 🙂 Składniki: - 1 pita pszenna - 4 liście sałaty - 1/4 małej żółte papryki - 1/2 ogórka gruntowego - 4 plastry ulubionej wędliny – u mnie schab wędzony parzony - szczypta pieprzu ziołowego Skworcu - 1 łyżka majonezu - 1/2 łyżki pikantnego ketchupu - 2-3 łyżki sosu czosnkowego (u mnie z eSłoneczko) - około 1 łyżki posiekanego świeżego koperku – u mnie od Baziółka Przygotowanie: Dodajemy pokrojoną w kosteczkę żółtą paprykę, pokrojonego w drobną kostkę zielonego ogórka (wcześniej obranego) i porwane w rękach liście sałaty. W miseczce mieszamy majonez, pikantny ketchup, sos czosnkowy (najpierw dodajcie mniej), posiekany koperek i szczyptę soli ziołowej. przygotowujemy wg wskazówek producenta – ja podpiekam swoją w tosterze. Pita z wędliną, ogórkiem i papryką w czosnkowo pikantnym sosie. Wędlinę kroimy w grubszą kostkę, przekładamy do miski.