Zupa krem z białych szparagów

Monika
Zupy
02.06.2017 9:07
Zupa krem z białych szparagów

składniki: 2 pęczki białych szparagów po 500 g 1 cebula 1 łyżka masła 3 średnie obrane ziemniaki ok 250 g 1,3 l bulionu 100 ml śmietanki 30 % gałka muszkatołowa pieprz Białe szparagi w przeciwieństwie do zielonych należy obrać ponieważ są lekko łykowate, najlepiej obiera się obieraczką do warzyw począwszy od główki. Jak dla mnie są smaczniejsze i przede wszystkim nie trzeba ich obierać a do tego u mnie zielone są zdecydowanie bardziej dostępne. Zupka wyszła bardzo smaczna i pożywna, podałam ją z prażonymi płatkami migdałowymi a reszta rodzinki zajadała ją jeszcze z dodatkiem sera pleśniowego. Była zupa krem z zielonych szparagów więc dla odmiany teraz wersja z białymi szparagami. I białe i zielone są smaczne jednak osobiście wolę szparagi zielone.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/05/zupa-krem-z-biaych-szparagow.html