Składniki: - pół opakowania makaronu castellane (lub innego ulubionego) - 150 g suszonego boczku/pancetty - 200 g boczniaków - 2 papryczki chilli - średnia cebula - 3 ząbki czosnku - 4 łyżki śmietanki 30% - 3-4 łyżki parmezanu - pół pęczka natki pietruszki - sól morska, grubomielony pieprz - 2 łyżki masła Mniej więcej w połowie smażenia, gdy część tłuszczu już się wytopi, dodajemy posiekane papryczki chilli. Gdy cebula się zeszkli dodajemy łyżkę masła i boczniaki pokrojone w paski. Boczek kroimy w paski, wrzucamy na suchą patelnie i smazymy na chrupko. Na tłuszcz pozostały po boczku wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cookandlov.blogspot.com/2017/05/makaron-z-boczniakami-boczkiem-i-chilli.html