Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 200 g ryżu długoziarnistego z dzikim sól świeżo mielony czarny pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 3/4 łyżeczki curry 1 czubata łyżka przecieru pomidorowego 1 i 1/2 szklanki przegotowanej wody (jeśli wolicie gęstsze sosy należy zmniejszyć ilość wody) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 2 i 1/2 łyżki jogurtu naturalnego Białko z kurczaka nadaje nam sił na resztę dnia, do tego ryż, który ostatnio gości na naszym stole coraz częściej i co najważniejsze (ku mojej radości) cała rodzina zaczyna go cenić i lubić tak jak ja. Do tego użyty przeze mnie ryż długoziarnisty z dzikim doskonale komponuje się z całym daniem i pięknie wygląda na talerzu – Na talerze wykładamy ryż, a następnie na wierzch dajemy naszego kurczaka w carry. Najważniejsze dla mnie, aby każdy posiłek który podam mojej rodzinie wywołał na ich twarzy uśmiech zadowolenia i … żeby później zostały po nim już tylko puste talerze ;0 Cebulkę i czosnek drobno kroimy, czosnek następnie zgniatamy nożem na desce (ma powstać coś na kształt pasty). Tak też było w przypadku aromatycznego kurczaka w carry z ryżem. Dodajemy przygotowaną cebulkę i czosnek do naszego kurczaka wraz z przyprawami – curry i słodką papryką. W między czasie gotujemy nasz ryż według instrukcji na opakowaniu (około 20 minut).