Idealna mała zdrowa przekąska 😉 Składniki: - około 4 1/2 łyżki borówek - 180 g zimnego jogurtu naturalnego - 1 pełna łyżka nasion chia - kilka mini wafli ryżowych z algami morskimi Sonko - listki świeżej mięty Przygotowanie: Zimny jogurt przekładamy do miseczki, mieszamy dokładnie z nasionami chia. Po tym czasie na wierzch wykładamy połowę pozostałych borówek, kruszymy kilka mini wafli ryżowych z algami morskimi i dowolnie wykładamy na borówki, kolejno dajemy pozostałe borówki i opcjonalnie jeszcze kilak pokruszonych wafli. Do mojego deseru, który może równie dobrze stanowić pyszne drugie śniadanie, dodałam wspaniałe mini wafle ryżowe z algami morskimi od Sonko. Uwielbiam desery z chia, nie tylko kuszą smakiem, prostotą wykonania, ale także lekkością 😉 Słoneczne dni nie odpuszczają, a na straganach pojawiają się wspaniałe owoce. Następnie dodajemy 2 łyżki borówek i lekko całość mieszamy, tak by nie uszkodzić owoców.