Składniki: Biszkopt: - 6 jajek - 200 g cukru - 120 g mąki pszennej - 50 g mąki ziemniaczanej - szczypta soli - 900 ml zielonego soku - 3 budynie waniliowe lub śmietankowe - 660 ml śmietany kremówki 30 % - 2 łyżki cukru pudru - 2 zielone galaretki - 250 ml gorącej wody - 2 opakowania delicji - 2 zielone galaretki np. agrestowe - 500 ml gorącej wody - Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z solą. - Pozostałe galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody*, odstawiamy do wystudzenia, gdy będzie lekko tężała wylewamy ją na wierzch ciasta i ponownie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną, przesiewamy i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszamy na gładką masę. Gotową masę wylewamy na delicje, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier a następnie stopniowo żółtka. - W 250 ml soku mieszamy budynie.