Składniki: 1 woreczek ryżu parboiled z dzikim Risana 3 pieczarki 1/4 czerwonej papryki 3 garście fasolki ze słoika (z zalewy, u mnie zielona z żółtą) Patelnię zdejmujemy z ognia wbijamy 1 jajko, mieszamy szybko łyżką z resztą składników. Taki smażony ryż z fasolką, jajkiem, pieczarkami i papryką, to doskonała propozycja na lekki obiad lub sytą kolację. czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki 1 jajko M 1-2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Danie możecie modyfikować w zależności od posiadanych w domu składników. Tak przygotowane składniki smażymy przez około 2 minuty na oleju. Wstawiamy na mały płomień, podsmażamy całość ciągle mieszając aż do widocznego ścięcia jajka. W kilka chwil można wyczarować coś naprawdę dobrego, pożywnego i zdrowego.