Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 100 g płatków migdałów 50 g wiórków kokosowych 1 szklanka mąki orkiszowej 5 łyżek płynnego miodu (może być więcej jeżeli lubicie słodko) 1 jajko 100 g masła roztopionego 100 ml mleka 100 ml mleka szczypta soli 2 szklanki wiśni Przygotowanie: - Wszystkie składniki połączyć ze sobą z wyjątkiem wiśni. Ciasto owsiano - migdałowe z wiśniami To ciasto było wielkim hitem w moim domu, przygotowałam je w kilku wersjach z wiśniami, brzoskwiniami i śliwkami. A owoce mogą być mrożone, teraz trochę słabo ze świeżymi wiśniami, a mrożone dały sobie radę. Oceny były przeróżne, jednak mi najbardziej smakowało z wiśniami i śliwkami. - Pieczemy w 200 C przez 35-45 minut, aż wierzch się zarumieni.