Składniki: (na 1 porcję) - około 3 garście azjatyckiej mieszanki warzyw na patelnię - około 1 i 1/2 łyżki oleju rzepakowego (u mnie Woj-len) - 1 jajko M - świeżo mielony czarny pieprz - mała szczypta soli ziołowej (pamiętajcie, że ser jest słony) - ser koryciński – u mnie z czarnuszką Ser Koryciński Swojski Bielec (polecam!) - około 1 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Na oleju podsmażamy warzywa do miękkości, doprawiając je pod koniec małą szczyptą soli ziołowej (pamiętajcie, że ser jest słony) i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Następnie wbijamy jajko i cały czas mieszając np. drewnianą łyżką smażymy całość do czasu aż jajko ładnie się usmaży (jak na jajecznicę, jajko ma “oblepić nasze warzywa). U mnie często goszczą na stole, gdy mam mało czasu (zabiegany dzień) lub po prostu (tak jak dziś) ochotę zjeść coś dobrego Przekładamy warzywa na talerz i szybko posypujemy je po wierzchu startym serem korycińskim – ilość według uznania.