Chrupiąca sałatka obiadowa z pestkami dyni

Magdalena
Sałatki
07.10.2018 15:40
Chrupiąca sałatka obiadowa z pestkami dyni

Uwielbiam dodawać je do różnych sałatek i innych dań, jak również po prostu zjeść w ramach przekąski 🙂 Prażone naturalne pestki dyni kupicie tutaj Firma ZPS KORSZEŃ, to firma z rodzinnymi tradycjami zajmująca się uprawą roli w zacisznym zakątku lubelszczyzny. Składniki: - około 7-8 cm pora (biała część) - 1 jabłko (słodkie i soczyste) - 1 pełna łyżka prażonej naturalnej pestki dyni ZPS KORSZEŃ - około 3 cm zielonego ogórka - sól i pieprz do smaku - 1 łyżka majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Hodowana i prażona jest tu bezłupinowa pestka dyni co oznacza, że już w owocu dyni pestka była nieosłonięta łupiną tylko delikatną błonką i nie trzeba jej mechanicznie wydobywać. Jednym ze składników sałatki, dodającym chrupkości są prażone naturalne pestki dyni. Prosta i szybka w przygotowaniu, wykonana z małej ilości składników, pyszna. Pestki dyni siekamy, dodajemy do reszty składników. Kroimy por (u mnie na 4 części i cienkie plasterki), wrzucamy do miski lekko solimy i ugniatamy ręką. Taką sałatkę możecie również zjeść od tak np. z pieczywem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/chrupiaca-salatka-obiadowa-z-pestkami-dyni/