Składniki 500 g mielonej piersi z indyka 1 kwaśne jabłko 2 łyżki domowego rosołu 2 jajka 1 łyżka suszonego szczypiorku Tradismak ok. 1 łyżeczka przyprawy Pasztet- typ kogutek Tradismak przyprawa Smaczuś- pikantny Tradismak pieprz 1 łyżeczka miodu 3-4 listki bazylii aluminiowa foremka Tradismak 1. Do mielonego mięsa dodajemy jajka, przyprawę do pasztetu, smaczuś i suszony szczypiorek. Połączenia mięsa z owocami nie każdemu przypadnie do gustu ale warto chociażby spróbować. Na nim prażymy jabłko razem z poszatkowaną bazylią. 2. Jabłko obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Do pieczeni polecam dodać domowy, naturalny rosół, nie z kostki. 4. Gotowa pieczeń zostawiamy w foremce aż wystygnie. Wyrównujemy i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Powinno być szkliste. 3. Połowę masy mięsnej przekładamy do aluminiowej foremki.