Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD

Ewelina
Fit
23.05.2017 21:56
Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD
  • Czas gotowania: 50 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

  • 2 duże marchewki
  • 3 duże ziemniaki
  • 1 duża cukinia
  • 3 jajka
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 łyżek bułki tartej
  • pietruszka
  • szczypiorek
  • ostra papryka
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • bazylia
  • pieprz ziołowy

Przepis

Marchewkę oraz ziemniaki obieramy, następnie dokładnie myjemy. Kolejno marchew, ziemniaki oraz cukinię ścieramy na tarce na grubych oczkach.

Zdjęcie Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD #1
Zdjęcie Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD #2
Zdjęcie Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD #3

Ziemniaki oraz cukinię należy odsączyć z nadmiaru wody. Cebulę, czosnek, szczypiorek oraz pietruszkę również kroimy/siekamy na małe kawałki.

Zdjęcie Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD #4
Zdjęcie Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD #5
Zdjęcie Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD #6

Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy 3 jajka, bułkę tartą oraz doprawiamy do smaku (ostra papryka, sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano i bazylia).

Zdjęcie Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD #7
Zdjęcie Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD #8

Całość dokładnie mieszamy i wykładamy na formę do pieczenia babeczek wysmarowaną wcześniej olejem.

Zdjęcie Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD #9
Zdjęcie Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD #10

Babeczki pieczemy przez około 50 minut w 180 stopniach. I gotowe. Smacznego. Podajemy z ulubionym sosem.

Zdjęcie Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD #11
Zdjęcie Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD #12
Zdjęcie Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD #13
Zdjęcie Babeczki warzywne z piekarnika - FIT OBIAD #14